Pages

21/09/2011

Maailman paras suklaapelti

Myös mokkapaloina tunnettu nonparellien koristama herkku kulkee meillä nimellä suklaapelti. Tämä resepti ei petä koskaan.

Pohjaan tarvitset:
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
150 g voita
1,5 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti sekoittaen taikinaan sulatettu voi, maito ja kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuoratun pellin pohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.

Kuorrute valmistuu näistä aineksista:
100 g voita
200 g tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
2 rkl kylmää kahvia

Sulata kattilassa voi matalalla lämmöllä. Lisää kahvi ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon tomusokeri ja odota, että se liukenee kokonaan. Kaada kuorrute pohjan päälle tasaisesti. Koristele iloisen värisillä nonparelleilla.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...