Pages

16/06/2013

MantelikakkuMoni kakku päältä kaunis, mutta tämä ei varsinaisesti ole sitä. Komeaa kakkua tästä ei saa kovin helposti aikaiseksi, mutta supermakeaa kylläkin. Tykkäätkö Daim-kakusta? Lisää daimrakeita ja suklaata, niin saat aidon makuisen daimkakun.

Tarjosin tätä ystävilleni vähän aikaa sitten ja kaikki sanoivat alkuun, että tämä on niin makeaa, että pieni pala riittää. No arvatkaa vaan! Kakusta jäin vain pieni pala syömättä, muuten meni kyllä tämä ruotsalaisherkku parempiin suihin!

No, mutta siihen ohjeeseen. Tämä ohje on napattu Arlan sivuilta. Tuunasin sitä ainoastaan lisäämällä vähän lemon curdia.

Tarvitset:

kakkupohja:
400 g mantelimassaa
4 munan valkuaista

Kinuski-sitruuna kreemi:
4 kananmunan keltuaista
1/2 dl vaaleaa siirappia
1 dl sokeria
1/2 dl vispikermaa
1/2 sitruunan kuori raastettuna
150g voita

(+ lemon curdia)

Koristeeksi:
Pinjansiemeniä
Sitruunamelissan lehtiä

Laita uuni kuumenemaan 175 C asteeseen. Revi mantelimassa. Vatkaa valkuiaisen kovaksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti revityn mantelimassan joukkoon.
Levitä seos uunin pellille leivinpaperin päälle kahdeksi n. 24 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyrän muotoiseksi pohjaksi. 
Kypsennä uunissa n. 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä ja irrota paperista.

Sekoita munan keltuiaiset, siirappi, sokeri ja kerma kattilassa. Sekoita kreemiä kunnes siitä tule oikein paksua. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja voi pieninä paloina. Anna jäähtyä jääkaapissa n. 1 tunnin ajan.

Levitä puolet kreemistä kakkupohjan päälle ja levitä joukkoon halutessasi lemon curdia. Aseta toinen kakkupohja sen päälle. Levitä loput kreemistä kakun päälle.
Säilytä kylmässä. Lisä pinjan siemenet ja sitruunamelissan lehdet ennen tarjoilua.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten tee kakku mielellään ajoissa juhlia varten.

Tämä ohje on gluteeniton.

2 comments:

Elli said...

Minusta näyttää ihanalta :) ja maistuukin varmasti!!

Ulla said...

Tämä vie kyllä kielen mennessään! Ja varoitus, tätä ei voi ottaa kuin pienen palan, kun on niin makeaa ( ja samalla syödä koko kakun)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...