Pages

13/06/2011

Paperikukkia

 Nämä kukkakoristeet ovat kusudama nimisiä origameja. Näitä ihania kukkia on helppo tehdä, ja ne ovat kauniita koristeita esimerkiksi kesän hääjuhliin. Yksittäisillä kukilla voi koristella vaikkapa juhlapöydän tai kukat voi liimata toisiinsa palloksi tai sitoa toisiinsa kukkaköynnökseksi, ja koristella juhlasali kukkapalloin ja köynnöksin.

These paper flowers are kusudama origamis and they are easy to prepare and use them as decoration at a summer party or a wedding. The flowers are beautiful when used separately to decorate a table setting or you can string them to garlands and decorate the hall with these lovely flowers.

Kusudama origamin taitteluohje:


 Kukkaa varten tarvitsen neliön muotoisia papereita.
Taita paperi keskeltä kolmioksi ja taita kolmion sivut vielä keskelle muodostaen näin neliön.


                   
Taita keskellä oleva siivekkeet vielä kerran ulospäin siten, että niiden ulkoreunat  ovat neliön reunan tasalla. Avaa siivekkeet.

Taita avatut siivekkeet tasaiseksi ja taita yläreunat alaspäin.Taita molemmat siivekkeet vielä kerran sisäänpäin. Taivuta muodostunut kolmio rullalle ja liimaa siivekkeet toisiinsa.


Yhteen kukkaan tarvitset viisi terälehteä.                                         Yhteen palloon tarvitaan 12 kukkaa.

Vinkkinä, jos olet kiinnostunut silkkipaperista tehdyistä kukkamaisista palloista, ohjeet löytyvät täältä.
 Paperilyhtyjen ohje löytyy täältä.

Ja muita origamiohjeita löytyy alla:
paperivene
origamikissa
joulutähtiä
paperimekko

8 comments:

Anonymous said...

Kokeilin tehdä itse näitä paperikukkia ja ihania tuli :) Ohjeet olivat selkeät ja kuvat auttoivat huomattavasti. Olen taitellut origameja jo jonkun aikaa ja olisi kiva jos laittaisit blogiisi lisää origamiohjeita.

Ulla said...

Moi! Kiva, että ohjeista on ollut apua. Tämä origamikukkaohje onkin ollut blogin suosituin kohde. Origamikissan ohje löytyy helmikuun 2012 postauksista http://ohsoihana.blogspot.fi/2012/02/origamikissa.html . Pistetään jollain aikavälillä lisää origamiohjeita sivuille!

Ulla said...

Ihania ja helppoja paperitähtiä kannattaa askarrella näin joulunaikaan. Niistä saa tosi kivoja joulukoristeita! Katso ohje: http://ohsoihana.blogspot.fi/2012/11/paperitahtia.html

Huopaharrastaja said...

Hei,
Teillä on niin hyvä ohje, että linkitin sen myös omaan blogiini Kissanmieleen.

Hieno blogi!

Ulla said...

Kiitti, Huopaharrastaja! Täytyypä käydä tutustumassa sinun blogiisi myös! :)

Anonymous said...

Vielä kun kertoisit, miten nuo kukan terälehdet saa pysymään kasassa ja miten se pallo tehdään... Yritin ja yritin, vaan en onnistunut :(

Muuten kyllä ohjeet ja kuvat todella kivat ja selkeät. Kiitos!

Ulla said...

Se liimaaminen voi olla tietysti vähän hankalaa. Kannattaa käyttää erikeeperiä tai jotain muuta valokoista liimaa.
Ota aina kaksi terälehteä kerrallaan ja laita terälehden liimattavalle sivulle alareunaan liimaa ja purista varovasti sieltä terälehtien sisäpuolelta liimattavia sivuja yhteen. odota hetken aikaa, että liimaus on jo vähän kuivunut, ennen kuin liimaat seuraavaa. Kun liimaukset ovat kuivuneet, niin kukka pysyy kyllä kasassa.

Samoin, kun liimaat kukkia palloksi, niin kannattaa aina odottaa vähän sitä liimauksen kuivumista, ennen kuin aloittaa seuraavaa. Mä yritän jossain vaiheessa ottaa siitäkin kuvia, jos se vähän paremmin havainnollistaisi, miten se pallo tehdään.

Anonymous said...

Taita avatut siivekkeet tasaiseksi ja taita yläreunat alaspäin.

EN ymmärrä tuota kohtaa.. Eihän nuo siivekkeet ole tuollein tasaiset kuin kuvassa ja miten ja mihin ne taitetaan tasaiseksi? Lisäksi miten avataan siivekkeet?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...