Pages

30/10/2012

Munakoisoa ja jauhelihaa turkkilaisittain

Ostin pari viikkoa sitten Istanbulista ruokakirjan, joka on täynnä kauniita kuvia ja ihanan näköisiä reseptejä. Kokeilin niistä yhtä, munakoisoa ja jauhelihaa, ja siitä tuli aivan erinomaisen hyvää. Jauhelihan salaisuus taisi olla hyvin pitkä haudutusaika. Kannattaa kokeilla!

Täytettä varten tarvitset:
n. 60 ml oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna pieniksi kuutioiksi
500 g naudan jauhelihaa (luomu)
500 g tomaatteja pilkottuna kuutioiksi
1 rkl tomaattisosetta
2 vihreää chiliä ( pepperoni) pilkottuna
merisuolaa
mustapippuria

Munakoison valmistukseen tarvitset:
1 munakoiso
n. 60 ml oliiviöljyä
n. kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
n. kourallinen mintunlehtiä

Tarjoile jogurttikastikkeen ja vaalean leivän kera.

Ohje:
Kuumenna öljy pannulla, paista sipulia keskilämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt, mutta ei ruskistunut. Lisää jauheliha ja paista, kunnes se alkaa ruskistua. Lisää tomaatit, tomaattisose, chili ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 1 1/2 tuntia tai kunnes jauheliha on pehmennyt. Voit lisätä vettä tai lihalientä, jos jauheliha alkaa kuivua.

Jauhelihan hautuessa kuori munakoisoon raitoja kuorimaveitsellä ja pilko munakoiso paksuiksi kiekoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja pehmeäksi n. 4-6 minuuttia. Siirrä paistetut munakoisot uunivuokaan.

Lämmitä uuni 160 C asteeseen. Sekoita lehtipersilja jauhelihan joukkoon ja kasaa jauheliha keoksi munakoisokiekkojen päälle. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Ripottele päälle mintunlehtiä ja oliiviöljyä. Tarjoile jogurtin kanssa.


Ohje on Sevtap Yücen kirjasta"Turkish Flavours"



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...