Pages

11/03/2012

Pääsiäismunien värjäämistä


Pääsiäismuniin saa kauniita värejä luonnollisista väriaineista, joita löytyy helposti keittiön kätköistä. Kauniin keltaisen/oranssin värin saa aikaan keltasipulin kuorista ja herkän vaaleanpunaisen punajuuresta. Sinisen värin sain tällä kertaa elintarvikeväripurkista, mutta valmiin väriaineen sijaan kannattaa kokeilla esimerkiksi punakaalia tai pakastemustikoita.

Värjääminen on helppoa. Tarvitset vettä, etikkaa ja värjäävän ainesosan, esim. sipulin kuoria. Keitä sipulinkuoria vedessä, johon on lisätty n. ruokalusikallinen etikkaa. Jos haluat keittää munat, lisää ne keitinveteen sipulinkuorien sekaan ja keitä munat koviksi.

Minä tein munankuoreen reiät ja puhalsin sisällön munista pois (munista tuli munakasta) ja kuoret jäivät koristekättöön. Värjäsin munat siten, että dippasin munankuoret väriliemeen ja annoin vähän aikaa kuivua, kunnes kastoin ne taas uudestaan. Tein tätä niin kauan, kunnes sain haluamani värisävyn.




Punainen:
punajuuri, karpalo, punasipulinkuoret

Keltainen:
keltasipunkuoret, kurkuma, curry

Sininen:
mustikka, punakaali

Vihreä:
pakastepinaatti

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...