Pages

06/12/2011

Piparkakut

Itsenäisyyspäivän perinteisiini kuuluu piparkakkujen leipominen. Tällä ohjeella on pipareita tehty jo muutamalla vuosikymmenellä. Taikina syntyy helposti ja vaivattomasti, joten on synti ostaa valmista taikinaa.

Tarvitset:

150 g margariinia tai voita
5 dl sokeria
2 dl tummaa siirappia
2 dl vettä
1 rkl kanelia
1 rkl neilikkaa
1 rkl inkivääriä
1 rkl soodaa
1,5 l jauhoja

Sulata kattilassa rasva, sokeri ja siirappi. Lisää vesi ja mausteet ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada seos kulhoon ja lisää vähitellen jauhoja ja sooda. Kun taikina irtoaa reunoista, laita kulhon päälle kelmu ja piparitaikina jääkaappiin yön yli odottamaan leipomista.

Ota taikina huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen leipomista. Paista pipareita uunista riippuen 200-225 asteessa 5-7 minuuttia.


3 comments:

Henna said...

Pipareiden tuoksu on niin ihana! Kuinkas iso kasa pipareita syntyy tuosta taikinamäärästä? Olisi niin ihana leipoa pipareita, mutta ei liikaa, kun ne joutuu aikalailla kaikki itse myös syömään... :)

Jenni said...

Tästä taikinasta tulee noin kymmenen pellillistä piparkakkuja :)

Ulla said...

Oli kyllä hyviä, just tehtailtiin kymmenen pellin satsi! Luulis nyt riittävän jouluun asti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...