Pages

04/03/2012

Banoffee

Bongasin Jamie Oliverin 30 minuutin aterioista helpon ja nopean ohjeen banoffee-tortulle. Silloin kun on aikaa ja kärsivällisyyttä, voi keitellä kondensoidusta maidosta kolme tuntia toffeeta, mutta kun makeaa pitää saada pöytään ja heti, niin tässäpä oiva resepti. Jamie fuskasi käyttämällä valmista piirakkapohjaa, minä fuskasin vain puoliksi paistamalla pohjan valmiista taikinasta.

Täyte syntyy kahdesta banaanista, desistä maitoa ja neljästä ruokalusikallisesta sokeria. Banaanit ja maito soseutetaan tasaiseksi sauvasekoittimella. Sokeri laitetaan kuumalle pannulle sulamaan ja annetaan kevyesti karamellisoitua. Banaani-maitoseos lisätään sokerin joukkoon pannulle ja sekoitellaan, kunnes banaanitoffee on tasaista. Kaadetaan täyte pohjan päälle ja laitetaan pakkaseen 20 minuutiksi, tai jos on aikaa, pidemmäksi aikaa jääkaappiin.

Ennen tarjoilua kaksi banaania viipaloidaan ja laitetaan tortun päälle. Kolme desiä kuohukermaa vatkataan vaahdoksi. Jamie lisäisi joukkoon kahviesanssia, minä laitoin valmista toffeekastiketta. Kermavaahto lusikoidaan banaaniviipaleiden päälle ja kaiken kruunaa suklaalastut. Opin Jamielta, että suklaalastuja on helppo vuolla, kun laittaa suklaalevyn pöydälle, tukee toisen pään siitä itseään vasten (kannattaa olla keittiöpyyhe vaatteiden suojana), ja isolla veitsellä raaputtaa levyn pintaa. Siistiä ja helppoa!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...