Pages

14/08/2012

Mustikkapiirakka pullataikinaan


Piknikille piti keksiä jotain helppoa ja herkullista syötävää. Päätin tekaista mustikkapiirakkaa pullataikinaan tai oikeastaan mustikkapullia. Niitä oli näppärää haukkailla viltin päällä.

Käytin vanhaa tuttua pullataikinan ohjetta. Taikinan kohottamisen jälkeen kaulitsin pullataikinasta parin sentin paksuisen levyn, otin juomalasin avulla pyöreitä pullasia ja jätin ne vielä 40 minuutiksi kohoamaan. Juuri ennen paistoa painoin pulliin pienemmän juomalasin pohjalla mustikoiden mentävän kolon. Mustikoihin oli ripotellut hieman sokeria ja perunajauhoja. Voitelin pullat ja laitoin mustikat paikoilleen. Nämä paistuivat 225-asteisessa uunissa vartissa valmiiksi.

Jos teet pellillisen mustikkapiirakkaa, kaulitse taikina ensimmäisen kohotuksen jälkeen pellille leivinpaperin päälle. Tee taikinasuikaleista piirakalle reunat, jotta mustikat eivät karkaa paistettaessa. Jos haluat, voit koristella piirakan pinnan laittamalla mustikoiden päälle joko taikinanauhoja tai -kuvioita. Muista voidella kananmunalla etteivät pala. Pellillisen paistoaika on hitusen pidempi, reilut 20 minuuttia.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...