Pages

23/05/2012

Rakenna itse viljelylaatikko

  


Vielä ehdit rakentaa viljelylaatikon tämän kevään istutuksille. Kaikkein helpointa laatikko on rakentaa, jos sinulla on suhteita eurolavojen lähteille. Asetat vain kaksi eurolavan reunakehikkoa päällekkäin ja se on siinä. Minä en nyt saanut mistään kehikoita hankittua, joten mieheni askarteli minulle laatikon raaka-laudasta.

Vinkkinä, ainakin Lanternan K-Raudalla on ulkovarastolla sirkkeli, jolla saa laudat sahattua heti paikan päällä oikeaan mittaan. Sirkkelin käyttö omalla vastuulla. Tämän kokoiseen istutuslaatikkoon tarvitset 4 kpl 80 cm pitkiä lautoja ja 4 kpl 120 cm lautoja. Päätyihin tarvitset vielä kulmapalat, joihin laudat kiinnitetään, tai voit kasata laatikon kulmarautojen avulla. Tämän laatikon hinnaksi tuli 10 euroa. Ja koska laudat oli valmiiksi sahattuja, kehikon pystyttämiseen meni aikaa n. 15 minuuttia.

Viime vuotinen laatikkoni on matalampi ja halusin nyt tuplakorkeuden tähän, jotta voin laajentaa kasvatusta myös juuresten osalta. Tämän kokoinen laatikko vetää n. 6-7 kpl 55 litran puutarhamultasäkkiä.

Muistathan, että jos kasvatat laatikossa syötäviä kasveja, laudat eivät saa olla kemikaaleilla käsiteltyjä. Muuten pääset nauttimaan imeytyneitä myrkkyjä salaatin joukossa. Laudat voi öljytä esim. unikkoöljyllä.
Viljelylaatikon laudat ruuvattiin kiinni kulmapaloihin.     

5 comments:

Hape said...

Mitäs aiot sitten viljellä?

Ulla said...

Vanhaan laatikkoon menivät salaatit ja yrit ja tähän uuteen, kun on syvempi, niin sipulia, porkkanaa jne. :)

Rosa said...

Moikka! kysyä, kun ideasi pohjalta ajattelin omia laatikoita lähteä tekemään, miten syvä tämä laatikko on? Ja käytitkö esim. lämpökäsiteltyä lautaa vai käsittelitkö itse laatikon jotenkin ettei se lahoa?

Ulla said...

Moi Rosa, en ole käsitellyt laatikkoa, koska kasvatan siellä ruokakasveja, enkä halua, että myrkyt imeytyvät kasveihin. Laatikon voisi ehkä käsitellä unikkoöljyllä tai vastaavalla. Käsittelemätön laatikko ei tietenkään ole yhtä pitkäikäinen kuin käsitelty, mutta kasvit pysyvät ainakin myrkyttöminä.

Ulla said...

Niin, ja laatikko on n. 40 cm syvä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...