Pages

24/03/2013

Tipukeksit

Pääsiäisen piristykseksi voi tehdä iloisia tipukeksejä. Söpön muotin ja keltaisen koristesokerin löysin Williams-Sonomalta. Perusmurotaikina syntyy näin:

225 g voita
3/4 kuppia sokeria
3 keltuaista
2,5 kuppia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljauutetta

Sokeri  ja voi vatkataan vaaleaksi vaahdoksi. Keltuaiset lisätään yksitellen joukkoon ja vatkataan tasaiseksi. Pienennä vatkaimen tehoa ja lisää kuivat aineet ja vanilja vähitellen joukkoon. Muodosta valmiista taikinasta neljä palloa, litistä ne ja laita kelmun sisään. Taikina saa levätä jääkaapissa yön yli ennen leipomista. Anna taikinan lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen kaulitsemista. Keksit paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele koristesokeria keksien pintaan heti kun ne tulevat unnista, jotta sokeri tarttuu kiinni. Voit myös antaa keksien jäähtyä ja sipaista pintaan tuorejuustokuorrutetta ja sitten koristesokeria väriä tuomaan. Nonparellitkin käyvät hyvin koristeeksi.

Iloista pääsiäistä!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...