Tässä ihana keitto alkuruuaksi tai lounaaksi. Kermaisen pehmeä maa-artisokkakeitto valmistuu vaivattomasti, maa-artisokkien kuoriminen tosin voi olla hankalaa. Ne kun ovat niin pieniä ja muhkuraisia. Maa-artisokan mieto maku saa puhtia Koskenlaskija juustosta ja ihanaa pehmeyttä kermasta.
Maa-artisokkakeitto:
500 g maa-artisokkaa
7 dl vettä
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
0,5 pkt Koskenlaskija-juustoa
suolaa ja pippuria
Kuori maa-artisokat. paloittele ne kuutioiksi ja laita ne veteen kiehumaan. Lisää viini ja anna kiehua hiljalleen, kunnes maa-artisokat ovat pehmenneet. Soseuta keitto sauvasekottimella. Siirrä soseutettu keitto takaisin liedelle, lisää juusto ja kerma ja kiehauta niin, että juusto on kunnolla sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla.
No comments:
Post a Comment