Pages

15/03/2013

Aivan tavallinen pannukakku

Kaiken yltäkylläisyyden ja mitä mielikuvituksellisempien herkkujen keskellä kaipaa välillä jotain ihan tavallista. Kuten suomalaista pannukakkua. Onneksi ainekset ovat sen verran universaalit, että niitä löytyy meidänkin lähiruokakaupasta. Viime sunnuntaina lounaaksi pöytään ilmaantui ilahduttava vanha tuttu, joka syntyi näin:

7,5 dl maitoa
3 munaa
3 rkl voita
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja

Ihmellistä kyllä, amerikassa kaikki muu on suurta paitsi uunipellit. Jos teet suomalaisen mittapuun mukaan, niin käytä maitoa litra ja loput ainekset samassa suhteessa. Tai tee pannukakku metalliseen lasagnevuokaan.

Taikina syntyy vatkaamalla munien rakenne rikki, lisäämällä joukkoon maito, sokeri ja suola. Vatkaa jauhot hiljakselleen joukkoon ettei synny paakkuja. Jätä jääkappiin turpoamaan puoleksi tunniksi.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun uuni on melkein valmis, laita pelti kuumenemaan ja sen mukana voinokareet. Ota pelti ja sulanut voi ulos, kaada taikina päälle ja tasoittele hieman heiluttelemalla peltiä. Paista 25 minuuttia. Leikkaa annospaloiksi saksilla. Tarjoa marjojen ja kermavaahdon kera. Paras sunnuntailounas pitkästä aikaa!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...