Pages

22/09/2013

Moon cakes


Ei tullut voittoa lyhtykisassa, mutta juhlaan kuuluvia kuukakkusia on syöty mahan täydeltä.

Perinteiset moon caket ovat uunissa paistettuja lootus siemen tahnalla tai paputahnalla täytettyjä tuhteja kakkusia. Moderni versio kakusta on "snow skin" moon cake, jossa kakun kuori tehdään riisijauhoista ja sokerista, eikä kakkuja paisteta lainkaan. Täytteitä on vaikka mitä erilaisia, mutta eurooppalaiseen makuun ne voivat olla vähän erikoisia. Tästä syystä varioin nyt omanlaiset moon caket, koska lapset eivät halunneet syödä näitä kiinalaisia kakkuja.Moon caket ovat täytteeltään todella tuhteja. Yleensä kakut jaetaan, koska yksi suupala riittää. Halusin jäljitellä samanlaista tunnelmaa, mutta muuttaa vähän makumaailmaa. Täytteen tein siis tuorejuustosta, kekseistä ja mangosta. Tein myös jäätelöllä täytettyjä kakkuja, ja ne taisivat olla meidän perheen suosikkeja. Kokeilin myös kuoren tekoa marsipaanista ja sekin toimi ihan hyvin.

Snow skin moon cake taikina:

200 g riisijauhoja (glutinous)
200 g tomusokeria
100 g voita
200 ml vettä
 tl vaniljasokeria
muutama pisara elintarvikeväriä

Sekoita jauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää voi. Lisää vettä, kunnes taikinasta tulee kimmoisa. Lisää joukkoon väriaine ja vaivaa taikinaa, kunnes väri on sekoittunut. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Tuorejuusto täyte ohje:

250 g tuorejuustoa
200 g digestive keksejä ( käytä gluteenittomia keksejä, jos haluat gluteenittoman version)
tuore mango ( voit käyttää myös säilöttyä)
0,5-1 dl sokeria

Anna tuorejuuston pehmetä huoneenlämmössä. Murskaa keksit pieniksi muruiksi (esim. sauvasekoitin, tehosekoitin). Soseuta mango, notkista tuorejuusto ja sekoita mango tuorejuuston joukkoon. Lisää sokeri. Sokerin määrä riippuu nyt kuinka makeaa hedelmä on. Maista välillä ja lisää sokeria tarvittaessa. Lisää joukkoon keksin murut ja sekoita.

Ota taikinasta pieni pala ja painele/kauli se litteäksi. Kannattaa jauhottaa leivonta-alusta riisijauhoilla. Laita n. pingispallon kokoinen määrä täytettä keskelle lättyä. Nostele taikinan reunat täytteen päälle ja muotoile se käsissäsi pieneksi palloksi. Sirottele pallon päälle hieman jauhoja, laita tämä pallo muottiin,painele kevyesti ja irrota muotista.

Tarjoa kuukakut teen kanssa.

Perienteinen puumuotti on kaunis, mutta vähän vaikea käsitellä. Tämä keltainen muotti oli kätevä. Siinä oleva mekanismi auttaa kakkujen irrottamisessa eikä taikina jäänyt muottiin kiinni, niin kuin minulla kävi tuossa puisessa versiossa.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...