Pages

23/11/2013

Lumihiutaleita silkkipaperista
No nyt se askarteluhitti löytyi! Lapseni rakastavat kaikenlaista saksilla silppuamista, ja takavarikoin saksia aina välillä. Mutta nyt saa silputa! Vanhat kunnon lumihiutaleet silkkipaperista toimivat kertakaikkiaan! Ja miten upeita kuvioita niistä saakaan aikaiseksi.


Muistatko vanhan vinkin, millä lumihiutaleet saa liimattua ikkunaan ilman ikkunanpesu ongelmia? Laita pienet maitopisarat lumihiutaleiden kärkiin ja ne pysyvät ikkunassa tiukasti eikä silkkipaperi kastu liikaa. Jos laitat maitoa enemmän, niin kastuessaan paperi muuttaa väriään ja voit saada huurteisen näköisiä hiutaleita. Kokeile molempia!


Kauneimmat hiutaleet saat neliön muotoisesta paperista:


1. Taita paperi ensin keskeltä kahtia

2. Taittele paperista pienempi neliö
3. Taita kolmio siten, että taitat siivekkeet molemmilta puolilta erikseen.4. Taittele vielä uusi kolmio samoin kuin edellisessä kohdassa
5. Leikkaa kolmion reuna tasaiseksi.

6. Jos olet epävarma omasta leikkaamisesta, piirrä ensin kuvio valmiiksi ja leikkaa sitten piirtoviivoja pitkin.


 Yllä olevasta kuviosta syntyi tällainen lumihiutale

Maitoa voi käyttää lumihiutaleiden liimaamiseen.

Jos lumihiutale insipiraatio iski, niin oheisista linkeistä löytyy lisää luettavaa. Todella hienoja Star War aiheisia lumihiutalemalleja löytyy  Man Made DIY sivuilta, linkki löytyy täältä. Ja uskomattomia lähikuvia ihan oikeista lumihiutaleista löytyy tästä linkistä. Nämä kuvat on otettu DIY meninigillä myös itse viritetyllä kameralla. :)

2 comments:

Niina said...

Ovatpa kauniita ja kivan herkän näköisiä verrattuna paperista tehtyihin.

Ulla said...

Kiitos! Ja niitä on helpompi leikatakin, kun paperi on ohuempaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...