Pages

30/11/2013

Joulukoristeita paperista: joulukuusi


Tässä on joulukuusi joka ei varise! Nämä origamikuuset ovat söpöjä ja yllätyksekseni ne olivat ihan helppoja tehdä. Siinä on pari samanlaista taitosta, jotka toistetaan. Saksilla sitten tehdään reunoihin viillot, joilla saadaan kuusen oksat kauniisti oikeaan muotoon.Kokeile kuviollisia papereita, niin saat valmiiksi koristellut joulukuuset.

Taitteluohje:


Tarvitset neliön muotoisen paperin.Taita paperiin taitokset siten, että taita se ensin puoliksi. Avaa taitos ja taita taas puoliksi toiseen suuntaan.


Taita samalla tavalla myös kolmiot molempiin suuntiin.


Avaa taitokset ja käännä paperi vinottain, siten, että neliön kulma osoittaa itseesi päin. Äsken tekemäsi taitokset auttavat sinua seuraavassa vaiheessa. Ota paperin reunasta kiinni ja taita sivulla olevat neliöt sisäänpäin niin, että saat paperista pienemmän neliön.


Taita neliön ulkoreunat keskikohtaa vasten kolmion muotoon.

Käännä paperi ja tee toiselle puolelle samanlaiset taitokset


Avaa äsken tehdyt taitokset, ne toimivat nyt aputaitoksina seuraavaan taitokseen.Taita reunat sisäänpäin molemmilta reunoilta äsken tehtyjä aputaitoksia mukaillen. Tee tämä molemmille puolille

Taitokset näyttävät tältä:Leikkaa alareuna tasaiseksi, jonka jälkeen leikkaa kolme pientä viiltoa paperin reunoihin.


Taita äsken tekemäsi viiltoihin pienet kolmiot. Ja nämä taitokset tehdään joka kerrokseen erikseen ja saat täten kauniin joulukuusen muodon. Kun olet taittanut jokaisen kerroksen reunat, joulukuusi on valmis.


2 comments:

Helmi said...

Tehtiin kuusia tänään oppilaiden kanssa ja tuli hienoja! Lisättiin vielä hileestä koristeita oksille. :)

Ulla said...

Hilekoristeet onkin kiva idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...