Pages

09/06/2011

Raparperikiisseliä ja vanilijajäätelöä

Nyt ovat raparperit parhaimmillaan! Helppo ja herkullinen välipala on raparperikiisseli, siihen lisäksi vanilijajäätelöä tai vaniljakastiketta ja makuelämys on täydellinen.
Raparperikiisselin ohje: 
7 dl raparperia
1 litra vettä
1 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl maizenaa

Kuori raparperit kevyesti ja pilko pieniksi paloiksi. Keitä vesi, lisää raparperit ja sokerit anna hetken kiehua. Lisää maizena kylmään vesitilkkaan ja lisää seos kattilaan. Anna kiehua 3 minuuttia. Jäähdytä ja nauti vaniljajäätelön kanssa.

Lisää ihania raparperiohjeita:

Rhubarb fool and vanilla ice cream

The rhubarbs are at their best right now. Rhubarb fool is easy to prepare and it tastes heavenly with vanilla ice cream.  The ingredients are:
7 dl rhubarb
1 litre water
1 dl cane sugar
2 teaspoons vanilla sugar
3/4 dl corn flour (maizena)

Peel the rhubarbs lightly and chop them into small pieces. Bring water to boil and add the rhubarbs and sugars and let it simmer. Mix the corn flour with a small amount of cold water. Add the mixture in the pan and let it simmer for 3 minutes. Let it cool and serve it with vanilla ice cream. 



3 comments:

Hape said...

onko raparperit poimittu ihan omasta maasta? raparperi sopii kyllä moneen herkkuun.

Ulla said...

Vielä ei omalla maalla kasva, mutta onneksi kavereilta saa :)

Sanna said...

Suora lainaus Maizena-paketin kyljestä: "Sekoitetaan suoraan kiehuvaan nesteeseen". Kysynkin, miksi kikkailet sekoittamalla Maizenan ensin kylmään veteen, sitten vasta ruokaan??? Kyseessähän on siis _VALMIS_suuruste_, EI osanestesuurus. Eli täysin turha välivaihe lisätty jostakin syystä tähän ohjeeseen, en tosiaankaan ymmärrä miksi....??????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...