Pages

14/07/2011

Lomapullaa!

Ilahduta työkavereitasi itse leivotuilla korvapuusteilla loman kynnyksellä. Mikäli lomasi on ehtinyt jo käynnistyä, voit myös palata virkeänä töihin pullien kera. Nämä kaneliset herkut ovat niin helppoja ja hyviä, että ei kannata turvautua kaupan valmiisiin vehnäsiin.

Tarvitset:

5 dl maitoa
2 dl sokeria
1 muna
200 g margariinia
1 rkl kardemummaa
50 g tuorehiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
1,5 l jauhoja

Lisäksi korvapuustien sisälle margariinia, sokeria ja kanelia sekä pinnalle raesokeria ja voiteluun kananmunaa.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Mikäli käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoja. Lisää kananmuna ja sokeri sekä suola ja kardemumma. Sekoita pieni määrä jauhoja ja vatkaa voimakkaasti. Voit käyttää myös vatkainta. Lisää loput jauhot ja pehmeä margariini. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Laita kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan tunniksi. Tämän jälkeen vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kaulitse siitä neliö. Levitä taikinalle margariinia ja ripottele sokeria ja kanelia makusi mukaan. Kääri rullalle ja leikkaa haluamasi kokoisiksi puusteiksi. Paina korvapuustiin peukalolla pieni kolo ja anna pullien kohota toistamiseen puolisen tuntia liinan alla. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele sillä välin pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 10-15 minuuttia kullanruskeiksi.

Lopputulos: hyväntuuliset työkaverit!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...