Pages

22/10/2011

Tiramisu

Kesäisellä Rooman reissulla tuli maisteltua useampaan otteeseen peri-italialaista tiramisua. Nyt rohkaistuin kokeilemaan kyseistä herkkua omassa keittiössä. Kannatti! Aivan mielettömän hyvää.

Tiramisuun tarvitset

200 g savoiardi keksejä eli sormikeksejä
4 dl vahvaa kahvia tai espressoa
400 g mascarponejuustoa
kolme kananmunaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
tummaa kaakaojauhetta

Keitä ensin kahvi, kaada se syvälle lautaselle ja mausta se oman maun mukaan sokerilla. Itse käytin ripauksen vanilliinisokeria. Anna kahvin jäähtyä.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa ensin keltuaiset ja 0,5 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon mascarponejuusto. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa sitten valkuaiset pienen suolaripauksen kera valkoiseksi kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon loput sokerit (0,5 dl) ja kaada keltuaisten ja mascarponen joukkoon. Nostele taikina varovasti tasaiseksi.

Kun kahvi on jäähtynyt, kostuta keksit yksitellen siinä ja asettele vuoan pohjalle. Itse käytin 17*25*5 cm vuokaa ja tiramisuni mahtui juuri täydellisesti siihen. Keksit imevät runsaasti nestettä, joten kääntele ne vain nopeasti molemmin puolin kahvissa. Lisää kerros täytettä ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Malta odottaa, että tiramisu tekeytyy jääkapissa muutaman tunnin ja nauti.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...