Pages

02/10/2011

Prinsessakakku

Prinsessakakku kätkee sisälleen vadelmahilloa ja vaniljakreemiä. Kakku kuorrutetaan marsipaanilla. Leivontaan voi käyttää paljon aikaa ja vaivaa, mutta tällä ohjeella saat kakun aikaiseksi helposti ja nopeasti.

Kakkupohja tehdään tavallisesta sokerikakusta, johon käytetään

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla 175- asteessa noin 25 minuuttia uunista riippuen. Annan pohjan jäähtyä ennen kun leikkaat sen kolmeen osaan.

Täytteeseen tarvitset

200 g marsipaania (valmiiksi värjättyä)
4 dl kuohukermaa
300 g vadelmahilloa
1 pussi vaniljakastikeaineksia (esim. Blå Band)
2 dl maitoa

Prinsessakakun teossa on seuraavaksi kolme vaihtoehtoa. Voit tehdä kakun valmiiksi jääkaappiin seuraavaa päivää varten. Tällöin joudut ennen esillepanoa koristelemaan kakun pinnan tomusokerilla, sillä marsipaani kerää jääkaapissa kosteutta pinnalleen. Toisaalta näin kakusta tulee mehevä, kun se saa tekeytyä yön yli kylmässä. Voit myös täyttää kakun ja laittaa sen kylmään ilman kuorrutetta. Tai viimeistellä kakun kokonaisuudessaan juuri ennen h-hetkeä. Varaa kuitenkin aikaa marsipaanin kaulimiseen, sillä se vaatii kärsivällisyyttä ja paljon tomusokeria!

Kakun täyttäminen siis tapahtuu laittamalla molempiin kerroksiin vadelmahilloa ja vaniljakreemiä. Kreemi syntyy sekoittamalla vaniljakastikeainekset 2 desiin maitoa. Anna kreemin tekeytyä kylmässä kymmenisen minuuttia. Kakun päälle laitetaan kermavaahtoa, jolla pystyy muotoilemaan kakusta pyöreämmän. Kaiken kruunaa marsipaanikerros. Marsipaani kaulitaan levyksi käyttäen runsaasti tomusokeria, jotta levy ei tartu alustaan. Saat levyn aseteltua kakun päälle rullaamalla sen kaulimen ympärille ja siitä varovasti rullaamalla auki kakun päälle. Jos kuorrutteeseen sattuu tulemaan reikä, niin tomusokeri ja koristeet pelastavat tilanteen!

Prinsessamaisia kakkuhetkiä!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...