Pages

27/10/2011

Vauvan myssy


Tartuin toistamiseen puikkoihin vauvan myssyn tiimoilta ja tekaisin oheisen valkoisen lakin. Lankana on käytetty Novitan Wool-lankaa ja puikot oli numeroa kolme. Myssy syntyy kutomalla täysin ainaoikeaa. Tällä Novitalta löydetyllä ohjeella myssyn päänympärys tulee noin 38 senttiseksi ja vähentämällä puikolla olevien silmukoiden sekä tehtävien kerrosten määrää, voi myssyä muokata eri kokoisiksi.


Luo puikolle 32 silmukkaa ja neulo yksi kerros ainaoikeaa. Seuraavalla kerroksella neulo 2 oikein ja lisää 1 silmukka. Kudo kunnes puikolla on jäljellä 4 silmukkaa. Neulo 2 silmukkaa oikein yhteen ja neulo kaksi viimeistä silmukkaa oikein. Toinen kerros kudo normaalisti ainaoikein. Toista näitä kerroksia 14 kertaa. Tämän jälkeen tee kavennukset kerroksen alussa eli kudo ensin kaksi silmukkaa ja sen jälkeen kaksi silmukkaa yhteen ja tee silmukan lisäys, kun puikolla on jäljellä enää kaksi silmukkaa. Toista kerroksia 14 kertaa. Vaihda lisäykset puikon alkuun ja jatka 9 kerrosta. Olet nyt lakin puolivälissä.

Sitten yhdeksän kerroksen ajan kavenna puikon alussa ja lisää puikon lopussa. Seuraavaksi lisää puikon alussa ja kavenna lopussa 14 kertaa ja vielä tee 14 kertaa päinvastoin. Kappaleesta muodostuu kuvan mukainen siksak-kaistale.


Lakki ommellaan niin, että lyhyempi yhdeksän kerroksen mittainen "lippa" tulee otsalle. Kudo ensin takasauma ja sitten vasta päälaella olevat kulmat yhteen. Päättele langat hyvin.

Nauhan voit joko virkata tai kutoa. Nauhan saat kudottua helposti niin, että luot neljä silmukkaa, kudot ne, mutta älä käännä työtä, vaan siirrä silmukat puikon toiseen päähän ja neulo toinen kerros. Näin muodostuu "ontto" nauha.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...