Pages

14/12/2011

Nigellan jäätelökakku


Tässä on jäätelökakkujen kuningas! Resepti löytyy herkuttelun asiantuntijalta Nigella Lawsonilta. Kolme suussa sulavaa kerrosta; suklainen keksimurupohja, kermaista jäätelöä ja täydellinen kinuskikuorrutus. Pakasta valmiiksi ennen tarjoilua ja juuri ennen herkutteluhetkeä ota esille ja leikkaa paloiksi.

Pohjaan tulee 375 grammaa Digestive-keksejä murskattuna, 100 grammaa suklaarouhetta ja 75 grammaa voita sulatettuna. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle. Laita vuoka pakkaseen ja anna jäätyä.

Toinen kerros koostuu jäätelöstä. Nigella käyttäisi kahvijäätelöä, itse laitoin toffeeta. Litran paketti riittää. Anna jäätelön pehmetä ja levitä se jäätyneen murupohjan päälle. Laita taas pakkaseen ja anna jäätyä.

Kolmanteen kerrokseen keitetään kinuskikuorrute. Tarvitset 300 grammaa siirappia, 100 grammaa muscovado-/fariini-/tummaa ruokosokeria, 75 grammaa voita ja 1,2 dl kermaa. Alkuperäisessä reseptissä oli loraus bourbonia, mutta maku ei kärsinyt pois jättämisestä. Sulata kattilassa sokeri, siirappi ja voi. Keittele viitisen minuuttia. Ota pois liedeltä ja lisää kerma. Anna jäähtyä ennen kuin kaadat jäätelön päälle. Älä huolestu, kun jäätelöä pulpahtelee kinuskin pintaan, kuuluu asiaan. Laita uudestaan pakkaseen ja ota pois vasta juuri ennen tarjoilua. Leikkaa heti, mikäli haluat välttää sotkun.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...