Pages

05/12/2011

Valkosuklaa-passionhedelmä -torttu

Oi, tässä on kuulkaas herkullinen ohje kaikille herkkusuille! Makeaa valkosuklaata taitettuna hieman kirpsakalla passionhedelmällä.

Pohjaan tarvitset:
300 g matelimassaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa

Täytteeksi tulee:
200 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
2 munan keltuaista
2 rkl sitruslikööriä (esim. Cointreau)

Koristeeksi:
3-4 passionhedelmää

Revi mantelimassa. Lisää kaakaojauhe ja kanamuna ja sekoita massa. Laita se irtopohjavuokaan (n.23 cm) ja paista 175 C asteessa uunin alimmalla tasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja ota vuoan reuna irti ja pese se. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa munankeltuaiset kulhossa. Lisää valkosuklaa voimakkaasti vatkaten. Lisää likööri ja ihan lopuksi kermavaahto. Aseta vuoan reuna takaisin paikoilleen ja lisää täyte pohjan päälle. Laita torttu pakastimeen vähintään 3 tunniksi. Ota sulamaan n. 30 minuuttia ennen tarjoilua ja levitä passionhedelmä tortun päälle.

By the way, tämä herkku on myös gluteeniton, joten sopii keliaakikoille.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...