19/11/2012
Kalamurekepihvit
Olen delegoinut kalamurekepihvien teon miehelleni, koska hän tekee aivan loistavia pihvejä! Ohjeen hän on löytänyt Hesarin ruokasivuilta ja on tallentanut sen iPadille, jotta voi sieltä käydä ohjeen aina tarpeen vaatiessa lunttaamassa. Nämä kalapihvit ovat niin hyviä, että en ikinä ehdi ottamaan niistä kunnon kuvaa. Kaikki häviävät aina samantien parempiin suihin. Ja vinkkinä, näistä tulee vielä fantastisempia, jos lisäät joukkoon hieman chiliä ja reilusti korianteria! Ja älä missään nimessä säästele ruohosipulin kanssa! :)
Kalamurekepihvit (Hesarin ohje)
1 1/2 dl korppujauhoja
2 dl (kevyt)ranskankermaa tai ruokakermaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl kuivattua tilliä
1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl öljyä
2 munaa
500-600 g tuoreita nahattomia kalafileitä,
esimerkiksi silakkaa, kirjolohta, lahnaa tai ahventa
1 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
öljyä paistamiseen
1.Mittaa kulhoon korppujauhot ja sekoita niihin ranskankerma tairuokakerma, sitruunamehu, tilli, ruohosipuli ja öljyssä pehmeäksipaistettu sipulisilppu sekä munat.
2.Jauha ruodottomiksi käsitellyt ja paloitellut kalafileetmonitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi. Lisää kala ja suolasekä sitruunapippuri kulhoon muiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
3.Kuumenna pannu. Lisää öljyä kuumalle pannulle. Paista ensin pienikoepihvi ja maista, onko suolaa sopivasti. Lisää taikinaan tarvittaessasuolaa. Muotoile kalamureketaikinasta pulleita pihvejä ja laita nepannulle kypsymään. Vähennä lämpöä ja paista pihvit kypsiksi sekä kauniinruskeiksi molemmin puolin. Tarjoa pihvit perunasoseen ja kermaviilikastikkeen sekä salaatin kanssa.
Vihje: Voit maustaa kalamurekepihvit myös tuoreella korianterisilpulla jamakealla chilikastikkeella.
Tunnisteet:
EAT,
helppo ohje,
hyvä ohje,
kalamurekepihvit,
kalaruoka,
korianteri,
lohipihvit,
resepti,
tilli
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment