Pages

19/11/2012

Kalamurekepihvit


Olen delegoinut kalamurekepihvien teon miehelleni, koska hän tekee aivan loistavia pihvejä! Ohjeen hän on löytänyt Hesarin ruokasivuilta ja on tallentanut sen iPadille, jotta voi sieltä käydä ohjeen aina tarpeen vaatiessa lunttaamassa. Nämä kalapihvit ovat niin hyviä, että en ikinä ehdi ottamaan niistä kunnon kuvaa. Kaikki häviävät aina samantien parempiin suihin. Ja vinkkinä, näistä tulee vielä fantastisempia, jos lisäät joukkoon hieman chiliä ja reilusti korianteria! Ja älä missään nimessä säästele ruohosipulin kanssa! :)

Kalamurekepihvit (Hesarin ohje)

1 1/2 dl korp­pu­jau­ho­ja
2 dl (ke­vyt)­rans­kan­ker­maa tai ruo­ka­ker­maa
1/2 sit­ruu­nan me­hu
1 tl kui­vat­tua til­liä
1 ruuk­ku ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na
1 si­pu­li hie­non­net­tu­na
1 rkl öl­jyä
2 mu­naa
500-600 g tuo­rei­ta na­hat­to­mia ka­la­fi­lei­tä,
esi­mer­kik­si si­lak­kaa, kir­jo­loh­ta, lah­naa tai ah­ven­ta
1 tl suo­laa
1/2 tl sit­ruu­na­pip­pu­ria
öl­jyä pais­ta­mi­seen

1.Mit­taa kul­hoon korp­pu­jau­hot ja se­koi­ta nii­hin rans­kan­ker­ma tai­ruo­ka­ker­ma, sit­ruu­na­me­hu, til­li, ruo­ho­si­pu­li ja öl­jys­sä peh­meäk­si­pais­tet­tu si­pu­li­silp­pu se­kä mu­nat.

2.Jau­ha ruo­dot­to­mik­si kä­si­tel­lyt ja pa­loi­tel­lut ka­la­fi­leet­mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa tai te­ho­se­koit­ti­mes­sa hie­nok­si. Li­sää ka­la ja suo­la­se­kä sit­ruu­na­pip­pu­ri kul­hoon mui­den ai­nei­den jouk­koon ja se­koi­ta hy­vin.

3.Kuu­men­na pan­nu. Li­sää öl­jyä kuu­mal­le pan­nul­le. Pais­ta en­sin pie­ni­koe­pih­vi ja mais­ta, on­ko suo­laa so­pi­vas­ti. Li­sää tai­ki­naan tar­vit­taes­sa­suo­laa. Muo­toi­le ka­la­mu­re­ke­tai­ki­nas­ta pul­lei­ta pih­ve­jä ja lai­ta ne­pan­nul­le kyp­sy­mään. Vä­hen­nä läm­pöä ja pais­ta pih­vit kyp­sik­si se­kä kau­niin­rus­keik­si mo­lem­min puo­lin. Tar­joa pih­vit pe­ru­na­so­seen ja­ ker­ma­vii­li­kas­tik­keen se­kä sa­laa­tin kans­sa.

Vih­je: Voit maus­taa ka­la­mu­re­ke­pih­vit myös tuo­reel­la ko­rian­te­ri­sil­pul­la ja­ma­keal­la chi­li­kas­tik­keel­la.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...