Pages

02/11/2012

Glögi-ilta: Suklaamanteleita ja lohitäytteisiä ruisnappeja


Marraskuisen ankeat ja pimeät illat kaipaavat ehdottomasti piristykseksi ystävien seuraa ja höyryävän kuumaa glögiä. Sain houkuteltua Kaisan seurakseni tälle illalle ja aion tarjota hänelle glögin kaverina ihania suklaalla kuorrutettuja manteleita ja ruisnappeja lohitäytteellä.


Suklaamantelit ovat aika yksinkertainen juttu.
Tarvitset:
150 g manteleita
125 g tummaa suklaata
0,5 tl suolaa

Ohje:

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita mantelit kulhoon ja kaada joukkoon kolmasosa sulatetusta suklaasta. Sekoita manteleita niin kauan, että suklaa on tarttunut manteleihin joka puolelle. Irrottele manteleita vähän toisistaan, jotta sinne ei synny suuria paakkuja. Anna suklaan kovettua.

Lisää taas yksi kolmasosa suklaata ja sekoita jälleen suklaa hyvin manteleiden joukkoon ja erottele niitä vähän toisistaan. Anna jäähtyä. Lisää sen jälkeen vielä loput suklaasta ja sekoita taas hyvin. Laita suklaakuorrutetut mantelit leivinpaperin päälle ja erottele niitä hieman toisistaan. Lisää suola manteleiden päälle ja anna jäähtyä. Tarjoile glögin seurana.


Ruisnapit ovat vieläkin helpompia tarjottavia.

Tarvitset:
ruisnappeja/lastuja
savulohi-piparjuurituorejuustoa
graavilohta

Täytä ruislastut tuorejuustolla ja lisää päälle graavilohta. Yksinkertaista ja hyvää ja maistuu mainiolle glögin kanssa!No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...