Pages

05/02/2013

Cows in a Blanket

Sunnuntaina koitti elamäni ensimmäinen Super Bowl. Olin kuullut, etta tähän tapahtumaan pitää varautua niin ruoan kuin juomankin suhteen. Koska kaupassa oli käynyt kato pakasteruokien ja pikkupurtavien osalta jo sunnuntaina aamupaivästä, päätin tekaista jotain pientä ja epäterveellistä itse. Sain vuosi sitten lainata kollegaltani aivan ihanaa Nigellan keittokirjaa (kiitos Katri!) ja sieltä on jäänyt kaivelemaan ohje nimelta Pigs in a Blanket. Possut olivat kaupasta kadonneet tehokkaasti (hodarit taitavat olla suosittua Super Bowl -ruokaa), joten minun taikinaisten peittojen alle piiloutui nautaa :)

Näin helppoa ja yksinkertaista se oli:

paketti valmistaikinaa esim. rulla croissant-taikinaa tai voitaikinaa
400 g jauhelihaa
tacomaustetta
paprikaa, sipulia, valkosipulia
jalopenoja
juustoraastetta

Kuten arvata saattaa, kasvikset ja liha paistellaan ja maustetaan tacomausteella. Taikinakuori peitellään puoliksi täytteellä ja pinnalle laitetaan viela maun mukaan jalopenoja ja ripsaus juustoraastetta. Sitten peittelyoperaatio ennen paistoa. Taikinasta riippuen paistoaika ja -lämpötila vaihtelee.

Lopputuloksena on mehevä pasteija, jota on vaan hauskempi kutsua Cows in a Blanketiksi. Täytettä varioimalla saa vaikka minkälaisia naposteltavia aikaiseksi.

Niin ja itse Super Bowl - nyt ymmärrän miksi pitää olla varautunut eväiden suhteen. Aika pitkäveteinen tv-sessio. Asiaa ehkä auttaisi, jos ymmärtäisi jotain sääntöjen päälle, mutta kyllä illan kohokohta oli Beyoncen puoliaikashow ja jännitystä lisäsi puolen tunnin sähkökatko. Ensi vuonna sitten uudestaan!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...