Pages

20/07/2013

Kaneliässät

Suomen vierailun jälkeen halusin vielä pitää kiinni kotimaan tunnelmasta, joten ilahdutin työkavereitani leipomalla kaneliässiä. Klassinen kahvipöydän tarjottava maistui amerikkalaisille viimeisintä keksinmurua myöten. Samalla kollegani joka ei kuullut keksien tarinaa luuli, että keksien muoto on tehty hänen nimeään kunnioittaakseen... En korjannut hänen väärinkäsitystään.

Kaneliässät syntyvät hyvin yksinkertaisista aineksista:

200 g voita
2 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
4 dl jauhoja

Pinnalle 2 rkl kanelia ja puoli desiä sokeria.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten hiljakselleen taikinaan. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin. Tässä jäähdytysvaiheessa ei kannata kiiruhtaa, taikinaa on muuten mahdotonta käsitellä.

Tee taikinasta noin sentin paksuisia nauhoja ja leikkaa nauhat 15 sentin mittaisiksi. Sekoita reunallisessa astiassa keksien pinnalle tuleva sokeri ja kaneli. Kierittele nauhat seoksessa ja asettele s-kirjaimen muotoon leivinpaperin päälle. Keksit leviävät paistaessa joten jätä riittävästi tilaa. Paista 225-asteessa noin kymmenen minuuttia. Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa reilun viikon, mutta tällä kertaa minun ei tarvinnut huolehtia syömättömistä kekseistä!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...