31/07/2013
Lime granita
Helteellä tekee mieli jotain raikasta ja jääkylmää virkistämään hikistä tunnelmaa. Tutustuin granitoihin kauan sitten Sisilian matkallani. Sain sitruuna granitaa aina aamupalaksi isäntäperheessäni. Täällä Singaporessa limet ovat niin hyviä, että päätin kokeilla granitaa lime versiona. Lisäksi joukkoon minttua ja tässä tulos!
Granitaan tarvitset:
0.5 l vettä
1,5 dl sokeria
0,5 dl limemehua
jos pidät mintusta, laita joukkoon vielä kourallinen mintunlehtiä
Kiehauta vesi ja lisää sokeri joukkoon. Jos käytät minttua, niin mukaan lisää revityt mintun lehdet. Purista limemehu, lisää joukkoon ja anna jäähtyä. Kaada keitos vuokaan ja pakasta. Kun granita alkaa jäätyä, sekoita ja kaavi seosta n. puolen tunnin välein, kunnes granita on kokonaan jäätynyt ja se on kauniin hileistä.
Tarjoa granita esimerkiksi juomalaseista.
Tunnisteet:
EAT,
jälkiruoka,
kesä,
lime granita,
lime minttu granita,
lime sorbet,
mehujää,
raikas jälkiruoka
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment