Pages

19/11/2011

Mielettömän hyvä rapurisotto

Tässä aivan mielettömän hyvä rapurisoton ohje. En muista, mistä olen tämän bongannut. Veikkaisin Glorian Ruokaa, mutten ole takuuvarma. Tämä on kyllä aivan ehdottomasti yksi suosikkiruoistani.

1 punasipuli
1/2 dl rypsiöljyä
3 dl risottoriisiä
5-7 dl vettä
1 kala- tai kasvisliemikuutio
3 dl kuivaa valkoviiniä
1/2-1 sitruunan mehu
2 dl parmesan raastetta
50 g voita
1 rkl hunajaa
1 dl tillisilppua
1 tl mustapippuria
200-300 g jokiravunpyrstöjä

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla parin minuutin ajan. Lisää riisi ja jatka kuullottamista n. 5 minuuttia. Lisää vesi vähitellen. Lisää liemikuutio ja sekoita hyvin. Anna riisin kypsentyä hiljaleen pakkauksessa merkitty aika. Lisää viini, ja vettä aina tarvittaessa. Risoton on tarkoitus olla aika löysää, eikä missään nimessä kuivaa.

Purista sitruunan mehu risottoon. Lisää voi, hunaja, parmesansilppu, tilli ja pippuri. Anna kuumentua, kunnes juusto on sulanut. Lisää viimeiseksi ravut ja kuumenna nopeasti.
Risotto on valmista tarjoiltavaksi! Nauti!

1 comment:

Anonymous said...

Otettiin uusi vuosikymmen vastaan mm. tästä risotosta nauttien. Pakko todeta, että yksi parhaista ikinä nauttimistani risotoista. Vieraatkin kehuivat maasta taivaaseen. Hunaja jätettiin reseptistä pois, muuten mentiin aikalailla ohjeen mukaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...