20/09/2011
Valkosipulimaustekurkut
Kasvimaan sato oli tänä vuonna valtaisa avomaan kurkkujen kohdalla. Tein jo yhden satsin valkosipulimaustekurkkuja, katsotaan ehtiikö sieltä vielä toinen satsi kypsyä ennen kuin on liian kylmä. Parasta olisi, koska nämä kurkut on kyllä jo kohta syöty!
Valkosipulimaustekurkut:
1 kg avomaan kurkkuja
mustaherukan lehtiä
kruunutilliä
piparjuurilastuja
valkosipulia
Mausteliemi:
11 dl vettä
5 dl väkiviinaetikkaa
2,5 dl sokeria
2 rkl suolaa
n. 10 kokonaista neilikkaa
n. 10 kokonaista valkopippuria
Pese kurkut kevyesti harjalla. Viipaloi tai jos sinulla on isoja purkkeja, voit säilöä kurkut kokonaisina. Lado kurkkuviipaleita purkkiin ja asettele kerrosten väliin mustaherukan lehtiä. Mustaherukan lehdet estävät kurkkuja nousemasta nesteen pinnalle ja niissä on myös säilönnän kannalta hyviä ominaisuuksia. Lisää väleihin myös kuoritut valkosipulinkynnet (maun mukaan 2-5 kpl), kruunutilliä ja piparjuurilastuja. Piparjuurilastutkin auttavat kurkkuja pysymään kiinteämpinä ja tuovat hyvää makua.
Keitä vettä ja mausteita n. 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta. Kaada mausteliemi kurkkujen päälle tölkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Säilytä viileässä.
Tunnisteet:
avomaan kurkku,
EAT,
maustekurkku,
säilöntä,
valkosipulikurkku
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment