Pages

11/09/2011

Juustosarvet

Lauantaiaamu alkoi mukavasti uunituoreilla ja mehevillä juustosarvilla. Näiden herkullisten sarvien ohjeen muokkasin Valion uusimmasta reseptilehtisestä poimitusta ohjeesta.

Ainekset koostuvat näistä:

purkillinen Valion kolmen juuston ruokakermaa
pussillinen kuivahiivaa tai 25g tuoretta hiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juoksevaa margariinia tai voita

Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi. Jos käytät tuorehiivaa, liuota se joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoista ja lisää ensin kerman sekaan suola ja sokeri, sitten vasta jauhoja. Lisää loputkin jauhot ja rasva. Alusta taikina tasaiseksi ja jätä se kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle noin tunniksi.

Jaa kaksinkertaiseksi kohonnut taikina kahteen osaan ja kaulitse niistä pyöreitä levyjä (halkaisija noin 35 senttiä). Jaa nämä levyt kahdeksaan osaan. Rullaa leikatut taikinakolmiot sarviksi aloittaen leveästä päästä. Kohota pellillä liinan alla vielä puolisen tuntia. Voitele sarvet maidolla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa kymmenisen minuuttia.

Näistä juustoisista herkuista tuli niin kuohkeita ja maukkaita, että niitä ilmaantuu meidän keittiöön uudestaankin!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...