Pages

29/09/2011

Herkullista ja rapeaa pizzaa


Tässä aivan pettämätön pizzapohjan ohje. En todella vaan muista, mistä olen sen löytänyt... Olen sitä vähän tuunannut ja tehnyt pizzoja jo useamman vuoden ajan. Tärkeää tässä ohjeessa on se, että antaa pizzataikinan kohota muutaman tunnin ja että se esipaistetaan kuumassa uunissa ennen täytteiden lisäystä. Näin pohjasta tulee ihanan rapea. Ja pizzasta tulee tietysti vielä parempaa kuin ravintolassa, kun voi itse määrätä täytteiden määrän ja laadun.

Pohjaan tarvitset
1,5 dl vettä
n. 4 dl vehnäjauhoja
1/3 pussia kuivahiivaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
1-2 rkl öljyä

Sekoita lämpimään veteen suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhoista. Vaivaa taikina ja lisää öljyä. Peitä kelmulla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan parin tunnin ajaksi.

Kauli taikinasta ohut pizzapohja. Lisää tomaattikastike ja paista uunissa maksimi lämpötilassa, kunnes pohja saa vähän väriä. Lisää loput täytteet ja paista, kunnes pizza on saanut kauniin värin.

Laitan pizzaan usein täytteitä, joita ei tarvitse kuumentaa. Silloin paistan pelkän pizzapohjan tomaattikastikkeen ja mozzarellajuuston kanssa ja lisään tuoreet täytteet lämpimän pizzan päälle. Ja tietysti reilusti oreganoa!

Hyvän ja helpon tomaattikastikkeen saat, kun kuullotat ensin sipulia ja valkosipulia. Lisäät siihen tomaattimurskan, suolaa, mustapippuria, provencen yrttisekoitusta ja sokeria. Anna hautua hetken.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...