Pages

15/01/2012

Raakasuklaa

Raakasuklaasta on puhuttu jo pitkään ja vihdoin päätin kokeilla sen valmistamista. Otin näin alkuun helpomman lähestymistavan ja ostin Ruohonjuuresta Cocovin raakasuklaan valmistuspaketin, joka sisälsi kaikki tarvittavat ainesosat. Ensikertalaisen on helpompi aloittaa tällä tavalla, jotta pääsee kokeilemaan onko raakasuklaa sitten se oma juttu vai ei. Paketissa oli kylmäpuristettua kaakaovoita, neitsytkookosöljyä, agave-siirappia, raaka kaakaojauhetta, lucuma-jauhetta maca-jauhetta ja vuoristosuolaa. Valmistu oli helppoa, ensin kookosöljypurkki laitettiin vesihauteeseen, jotta öljy muuttuu juoksevaksi. Sitten kookosöljy ja siirappi sekoitettiin kulhossa, joka oli vesihauteessa. Samaiseen kulhoon sekoitettiin sitten muutkin raaka-aineet. Lopuksi jaoin suklaamassan kahteen osaan. Toiseen lisäsin mantelirouhetta ja pistaasipähkinöitä. Toiseen lisäsin mantelirouhetta ja pakastepuolukoita.

Voit tehdä suklaasta levyn tai pieniä konvehteja esimerkiksi jääpalamuottien avulla. Tässä Cocovin valmistuspaketissa oli myös muotit mukana yksittäisten annospalojen tekoa varten.

Raakasuklaata ei saa missään vaiheessa kuumentaa, vaan ainekset sekoitetaan lämpimässä vesihauteessa. Näin raakasuklaan terveelliset ominaisuudet saadaan säilytettyä. Tämä on terveellistä herkkua, mutta sitä ei kannata antaa suuria määriä lapsille.

2 comments:

Elsi said...

Teillä on kaunis blogi, josta tulee todellakin, hyvä mieli :) Kannulta sain vinkkiä tästä, ja lueskelen tätä sitä mukaa, kun kerkiän ja muistan. Toivottavasti raakasuklaakokeilu innosti porautumaan syvemmälle aiheeseen ;)

Ulla said...

Kuulinkin Kannulta, että olet itsekin raakasuklaan ystävä! Joo, ehdottomasti täytyy jatkaa kokeiluja... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...