Ainekset:
- 300g tummaa suklaata
- 150g voita
- 55g sokeria
- 6 munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
- voita kakkuvuoan voitelua varten
- Koristeluun:
-
- tomusokeria
- kaakaojauhetta
Kuumenna uuni 180 C asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija n. 20 cm). Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Ota toinen kulho ja vatkaa siinä keltuaiset ja sokeri, kunnes seos muuttuu vaaleaksi. Kaada sulatettu suklaa sokeri-muna vaanhtoon ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi joukkoon myös valkuaisvaahto. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna kypsyä uunissa n. 20 minuuttia. Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä, jonka jälkeen voit koristella sen tomusokerilla ja kaakaojauholla.
Maistuu erityisen hyvälle esim. vadelmien tai passionhedelmän kanssa.
2 comments:
Nammm!!! Toi vois olla mun lempparia jos pääsis maistamaan... :)
Tällä kertaa naapurit saivat maistella tätä! Ensi kerralla Kaisa sitten sinullekin...
Post a Comment