Me Naisissa oli jokunen viikko sitten herkullisia täytettyjä leipiä. Vietnamilaiset possuleivät houkuttelivat eniten, joten testasin niitä kotikeittiössä.
Leipiin tarvittiin pari patonkia ja täytteeksi:
200 grammaa sika-nautajauhelihaa
sipulia
valkosipulia
pieni pala inkivääriä
chiliä
pari desiä kiinankaalia suikaleina
2 rkl kalakastiketta
puoli rkl seesamiöljyä
2 tl sokeria
2 rkl limemehua
korianteria
Sipulit ja inkivääri kuullotetaan pannulla. Joukkoon lisätään liha ja se paistetaan melkein kypsäksi. Loput ainekset (paitsi korianteri) laitetaan pannulle ja haudutetaan viitisen minuuttia. Sen jälkeen voi lisätä korianterin.
Leivän väliin tulee lisäksi porkkana- ja kurkkusuikaleita sekä majoneesia. Halkaiset patongit ja sipaise pintaan majoneesia. Laita possuseos väliin ja koristele vihannessuikaleilla.
No comments:
Post a Comment