Pages

26/02/2012

Key lime pie

Sain parhaat ystäväni kylään ja vietimme iltaa amerikkalaisten herkkujen parissa. Hampurilaisen jälkeen jälkkärinä oli key lime pie eli Floridasta kotoisin oleva raikas piirakka. Alkuperäisiä key limejä ei sattuneesta syystä ollut tarjolla, mutta lopputulos oli silti makoisa. Erikoista piirakassa on se, että täyte hyytyy happaman limemehun ansiosta, mutta silti on hyvä käyttää piirakka uunissa.

Tee ensin täyte. Tarvitset 5 limeä, 4 keltuaista ja purkillisen (375 g) kondensoitua maitoa. Pese limet hyvin ja raasta niiden vihreä kuoriosa. Purista sitten mehu, tarvitset 1,5 dl limemehua. Vatkaa keltuaiset ja kuoriraaste vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi. Lopuksi laita joukkoon limemehu. Pistä täyte kiinteytymään jääkaappiin puoleksi tunniksi kelmulla peitettynä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Tee sitten pohja. Murskaa 120 g digestivekeksejä. Sekoita keksimurun joukkoon 2 rkl sokeria sekä 75 g sulatettua voita. Painele muruseos voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista uunin keskitasolla noin vartti niin, että keksipinta saa hieman väriä.

Ota pohja uunista ja lisää päälle limetäyte. Paista vielä viitisentoista minuuttia, mutta niin, että täyte on muuten kiinteää paitsi keskeltä. Anna jäähtyä ja laita sitten mielellään yön yli jääkaappiin. Koristele kermavaahdolla.Hampurilaisten ja key lime pien lisäksi tuhosimme vaahtokarkkitornin, Skittles-karkkishotteja ja Oreo-keksejä.

Ja katsokaa kuinka kauniita kukkia sain! Kaikki yllättäen tietyn värisiä ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...