Pages

11/02/2012

Omenakeikauskakku

Vuoden -96 Pirkka-lehden omenapiirakkaresepti on ollut meillä kovassa käytössä. Piirakka paistetaan nurinpäin, omenat pohjalla ja kakku päällä, ja keikautetaan oikein päin tarjolle. Tästä leivontatavasta johtuen piirakasta tulee todella mehevä ja herkullinen. Kauneus saattaa kärsiä keikautuksessa, mutta maku on aina täydellinen.

Voidellun vuoan pohjalle laitetaan kolme omenaa paloiteltuna. Päälle ripotellaan kanelia ja sokeria oman maun mukaan sekä tilkka juoksevaa margariinia tai voita.

Taikinaan tulee
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl venhäjauhoja

Rasva ja sokeri vaahdotetaan. Joukkoon lisätään kananmunat yksitellen vatkaten. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Levitä taikina omenapalojen päälle ja paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 40-50 minuuttia. Anna hieman jäähtyä paiston jälkeen ja keikauta tarjolle.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...