28/10/2012
Valkosipuli-vuohenjuustokeitto
Pihatalkoot ja pakkaspäivä. Tämä yhdistelmä vaatii ehdottomasti lämpimän keiton talkoolounaaksi. Remontoin parhaillani kirjahyllyä ja hyllyä siivotessani löysin Deko-lehden vuoden 2009 joulukuun numeron, jossa oli tämä ihana valkosipuli-vuohenjuustokeiton ohje.
Keittoon tulee:
8 valkosipulin kynttä
2 purjon valkoinen osa
3 rkl öljyä tai voita
8 dl kana-tai kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 laakerinlehteä
4-5 viipaletta vaaleaa leipää
1 dl kermaa
125 g pehmeää vuohenjuustoa
suolaa
pippuria
Halutessasi voit tehdä keittoon maitovaahdon. Siihen tulee:
4 dl rasvatonta maitoa
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Silppua purjot. Kuullota sipuleita voissa tai öljyssä. Lisää vesi, liemikuutiot, viini ja laakerinlehdet. Hauduta hiljalleen puoli tuntia. Lisää kuorettomaksi leikatut leivät ja keitä edelleen n. 5 minuuttia.
Ota keitosta pois laakerinlehdet ja soseuta keitto. Lisää kerma, sekä vuohenjuusto nokareina. Kuumenna kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jos teet keittoon maitovaahdon, kuumenna maito kiehumispisteeseen, vatkaa vaahdoksi käsin tai maidonvaahdottimella. Lusikoi vaahto keittoannosten pinnalle.
Jälkiruuaksi maistuu lämmin tee ja omenapiirakka. Piirakan ohjeen löydät täältä.
Tunnisteet:
EAT,
helppo ohje,
keitto ohje,
lämmin keitto,
valkosipuli-vuohenjuusto keitto
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment