Pages

18/10/2012

Halloween-kurpitsa


Ostin elämäni ensimmäisen kurpitsan Halloweenia varten. Kurpitsajuhlaan on vielä reilu viikko aikaa, mutta päätin ottaa varaslähdön, sillä oransseja pallukoita oli houkuttelevasti tarjolla lähikaupassa. Käsivoimat olivat aika lailla koetuksella kantaessani kurpitsaa kotiin. Ostin samalla kaiverrussetin, jossa oli monenmoista työkalua tähän askareeseen.

Toimenpide oli kohtalaisen helppo ja erittäin hauska. Yllätyksekseni kurpitsa olikin ontto sisältä. Odotin saavani kaivaa runsaasti oranssia kurpitsamassaa talteen kurpitsapiirakkaa varten, mutta sisällä olikin porkkanaraasteen näköistä suikaletta ja paljon siemeniä.

Aloitin tekemällä kurpitsan pohjaan käden mentävän reiän. Tämä oli ehkä urakan haastavin kohta, sillä kansipala tietenkin jumittui kurpitsan sisälle. Leikkele siis pienissä erissä pohjaan reikä.

Sitten on aika puhdistaa kurpitsa täysin ontoksi. Kaivelin porkkanaraastetta ja siemeniä ulos niin tomerasti, että sain käteeni mustelman. Malttia siis.

Hahmottele tämän jälkeen kurpitsan pintaan kuvio, jonka aiot leikellä. Onnekseni kaiverrussetissä oli ohjeita eri vaikeusasteen kaiverruksille. Aloitin helpoimmasta päästä ja kurpitsassani komeilee nyt noita-akka. Ehkä ensi vuonna jotain vaativampaa.

Lopuksi kurpitsa päästetään oikeuksiinsa sytyttämällä sisälle kynttilä tai pidempiaikaista valaistusta varten led-valo.

Hauskaa Halloweenin odotusta!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...