Pages

26/06/2011

Lohitartar ja saaristolaisleipää


Juhannus meni kuitenkin aurinkoisissa merkeissä, vaikka jotain ihan muuta ennustettiin. Teimme eväsretken veneellä juhannuksen kunniaksi, ja yksi retken herkuista oli lohitartar, joka on muuten mielettömän hyvää saaristolaisleivän päällä.

Tällä kertaa tein lohitartarin graavatusta lohesta. Graavaa ensin lohi reilulla suolalla, sitruunalla ja tillillä ja laita se jääkaappiin painon alle ja anna olla jääkaapissa yön yli. Suikaloi lohi ohuiksi suikaleiksi, lisää majoneesi, sitruuna, ruohosipuli, tilli ja mustapippuri. Sekoita kaikki ainekset ja tarjoile saaristolaisleivän kanssa. 400-500 g lohta (voit käyttää tuoretta tai valmiiksi graavattua tai kylmäsavustettua lohta)
1 dl majoneesia
1 rkl sitruunaa
1/2 dl tilliä
1/2 dl ruohosipulia
mustapippuria
suolaa


The Midsummer was sunny after all! We made a boat trip on midsummer day and enjoyed a light lunch on board. One of the treats was a salmon tartar which tastes absolutely wonderful with black bread.


For the tartar you will need:
400-500 g  of salmon
1dl mayonnaise
1/2 dl dill
1/2 dl chive
1tbls lemon juice
black pepper
salt

You can prepare a fine salmon tartar with gravlax. Put a lot of salt, some lemon juice and dill on the salmon, wrap it with cling film and put a weight on top of it. Let it stay in fridge over a night. Cut the salmon into thin strips, add the mayonnaise, dill, chive, lemonjuice and black pepper. Mix them all well and serve the tartar with black bread.


Vaikka enää ei tarvitse tehdä juhannustaikoja, tapanani on silti kerätä 7 erilaista kukkaa, joista teen kimpun juhlapöydän koristeeksi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...