Pääsiäisen ja kevään herkku on raikas sitruunamousse. Tämä syntyy vaivattomasti ja on ihanan samettinen ja sitruunainen.
Tarvitset mousseen
2 sitruunaa
3 munaa
0,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori. Purista mehu, tarvitset 0,75 desiä sitruunamehua. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon raastettu sitruunan kuori. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja liuota liivatelehdet mehuun. Kaada mehu ohuena nauhana keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna hieman jäähtyä ja vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Lopuksi sekoita kermavaahto ja valkuaisvaahto keltuaisten joukkoon varovasti nostellen. Jaa mousse annosmaljoihin ja laita jääkaappin pariksi tunniksi. Tarjoa sellaisenaan tai vaikkapa marjojen tai suklaarouheen kera.
No comments:
Post a Comment