Pages

13/06/2012

Daalian istuttaminen ja talvehtiminen


Olipas yllätys, kun anoppi tarjosi papan joriineja minulle kertoen, kuinka pappa on niistä vuosikaudet huolehtinut. Syksyllä hän aina nosti ne maasta ylös ja säilytti niitä kellarissa ja kevään tullen toi pihalle auringon alle lämmittelemään ja istutti taas uudestaan. Otin nämä joriinit mielihyvin vastaan miettien, että mitä hiton kukkia ne oikein ovat. Googlasin asian ja sain selville, että kyse on daalioista! Nehän ovat minun lempikukkiani!!! Otin asiasta selvää ja opin seuraavaa:

Vanhojen daalioiden talvettaminen on helppoa - uudet lajikkeet voivat olla haastavampia. Kasvukauden päätteeksi daalioista leikataan varret ja mukulajuuret kaivetaan ylös maasta. Juurakot asetetaan astiaan ja niiden ympärille voi lisätä hieman multaa ja kastella vähän. Juurakot viedään pimeään ja viileään kellariin ja annetaan olla siellä talven yli. Keväällä huhti/toukokuun vaihteen tienoilla mukulajuuret otetaan esiin lämpimään tilaan. Siellä niiden annetaan olla pari viikkoa. Juurakot voidaan tässä vaihessa myös jakaa useampaan osaan. Mukulajuuret istutetaan maahan omalle paikalleen  ja lannoitetaan. Kesällä sitten nautitaan kukkien väriloistosta!



Voiko se olla näin helppoa? Ainakin istuttamani daaliat puskevat nyt kauniin vihreitä versoja. Toivotaan, että papan daaliat jatkavat kukoistustaan myös minun pihallani.

1 comment:

Kaisa said...

Oi mulle tuli ihan tippalinssiin kun luin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...