Pages

24/06/2012

Raparperisiirappia




Tein taannoin raparperipiirakkaa ja piirakan sivutuotteena tuli aivan täydellisen ihanaa raparperisiirappia. Tästä on aineksia moneen herkkuun! Tätä voi laittaa herkkujen mausteeksi ja juomiin. Se sopii myös salaatinkastikkeeksi balsamicon kanssa ja on erinomaista seuraa juustoille. Siirappia varten tarvitset:

4-5 raparperin vartta
3 dl sokeria
1/2 dl vettä
puolikas kanelitanko

Leikkaa raparperit n. 1-2 sentin paloiksi. Kiehauta vesi ja lisää sokerit veteen. Kun sokeri on liuennut, lisää raparperit ja kanelitanko. Anna raparperin muhia nesteessä n. 10 minuuttia tai kunnes palat ovat pehmenneet, mutta eivät ole vielä ihan mössöä. Siivilöi raparperit ja valuta neste kattilaan. Keitä nestettä kasaan ja anna jäähtyä. Siirappi on valmista ja pehmenneet raparperit voit käyttää piirakkaan, kakkuun tai tehdä niistä vaikka hilloa.



Alkukesän raparpereista saa kauniin väristä siirappia.



Siirappi maistuu ihanalle brie juuston kanssa.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...