Pages

11/06/2012

Puuvillasukat

Joogaan kuuluu olennaisesti villasukat. Ne jalassa on mukava pötkötellä loppurentoutuksessa. Kesän tullen perinteiset villasukat ovat kuitenkin liian lämpimät tuohon tarkoitukseen, joten tekaisin itselleni puuvillaiset sukat. Testasin uudet rentoutussukat eilen tunnin päätteeksi ja olivat oikein mainiot.

Ohje perustuu Novitan sukkalehteen talvelta 2011. Lankana käytin Novitan Tennessee-puuvillalankaa (noin 100 g) ja virkkuukoukkuna nelosta. Pienemmille töppösille suosittelen pienempää koukkua, mutta muuten samaa silmukkalukua.

Aloita virkkaamalla tossun kärkiosasta. Tee sormen ympärille lenkki langasta ja virkkaa muodostuneeseen renkaaseen 8 ks. Jatka virkkaamista spiraalina eli suoraan kerrokselta toiselle. Novitan ohjeessa silmukat tehdään aina edellisen kerroksen silmukan takareunaan, itse virkkasin silmukan molempien lenkkien läpi, jotta sukista tulee napakammat.

1. krs: virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 ks = 16 ks
2. krs: virkkaaa *3 ks, 2 ks seuraavaan silmukkaan*, toista *-* = 20 s
3. krs: virkkaaa *4 ks, 2 ks seuraavaan silmukkaan*, toista *-* = 24 s
4. krs: virkkaaa *2 ks, 2 ks seuraavaan silmukkaan*, toista *-* = 32 s
5. krs: virkkaaa *3 ks, 2 ks seuraavaan silmukkaan*, toista *-* = 40 s


Jatka virkkaamista spiraalina 10 krs ilman lisäyksiä. Lisää nyt tossun sivuissa seuraavasti: virkkaa 2 ks samaan silmukkaan, 19 ks, 2 ks samaan silmukkaan ja 19 ks = 42 s. Virkkaa väliin 5 krs ja sitten lisää samaan tapaan, vain sivuissa, vielä toisen kerran = 44 s. Sovita sukkaa jalkaan ja tee tarvittaessa enemmän lisäyksiä. Virkkaa kunnes sukka on jalkaterän mittainen.


Kantapään tekeminen aloitetaan jakamalla silmukat kahteen osaan sivujen kohdalta ja virkkaamista jatketaan vain toisilla silmukoilla tasona. Virkkaa 22 s (tai jos olet lisännyt enemmän silmukoita edellisessä vaiheessa, niin puolet siitä) ja käännä työ. Aloita kantapään kavennukset jättämällä aina kerroksen alussa 1 s virkkaamatta, kunnes jäljellä on enää 12 s. Virkkaa 12 ks ja aloita sitten lisäykset lisäämällä kerroksen alussa 1 s kunnes silmukkaluku on taas 22. Jatka virkkaamista suljettuna ympyränä eli ota mukaan myös odottavat silmukat. Virkkaa haluamasi mittainen varsi ja kavenna tarvittaessa silmukoita istuvan varren aikaansaamiseksi. Päättele ja ompele kantapään sivusaumat umpeen. Tee toinen sukka samoin.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...