Pages

10/11/2011

Appelsiinijuustokakku

Perinteistä juustokakkua voi piristää helposti appelsiinilla. Kaupassa on tarjolla appelsiinituorejuustoa ja maun viimeistelee appelsiinin mehu ja kuoriraaste.

Pohja tehdään Digestive-keksin muruista (100 g), voista (50 g) ja sokerista (2 rkl). Laita rengasvuoan (20 cm halkaisija) pohjalle leivinpaperia ja painele muruseos tiiviisti vuokaan. Laita jääkaappiin täytteen sekoittamisen ajaksi.

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Täytteeseen tulee
400 g appelsiinituorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
puolikkaan appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
150 g ranskankermaa
2 kanamunaa

Notkista tuorejuusto vatkaamalla se ja lisää sen jälkeen joukkoon ranskankerma, kuoriraaste, mehu, sokeri ja jauhot. Riko kananmunat yksitellen sekaan ja vatkaa seos tasaiseksi.

Kaada täyte keksipohjan päälle tasaisesti. Paista uunin keskiosassa tunnin verran, kunnes täyte on hyytynyt. Laita paiston lopussa kakun päälle leivinpaperi, jos pinta alkaa tummua. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa joitakin tunteja, mielellään yön yli.

Kevyemmän version kakusta saat, kun korvaat puolet juustosta maitorahkalla.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...