Pages

07/11/2011

Isänpäiväkakku

Isää muistetaan 13.11.2011 ihanalla aamiaisella ja kiireettömällä päivällä. Perinteinen täytekakku kuuluu tietysti asiaan, onhan kakku parhaimmillaan, kun lapset saavat sen itse koristella. Tässä on helppo ohje täytekakkua varten. Se on ihanan raikas ja mansikkainen. Pakastemansikat käyvät hyvin täytteeksi ja voit koristella kakun tuontimansikoilla tai jollain ihan muilla koristeilla.

Helppoakin helpomman pohjan saat, kun otat lasin tai kupin. Mittaat sen täyteen sokeria ja kaadat ne kulhoon. Seuraavaaksi mittaat saman kupin täyteen kananmunia ja kippaat ne kulhoon sokerin seuraksi. Vatkaat munat ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi ja lisäät kupillisen jauhoja, joissa 1 tl leivinjauhetta ja sekoitat. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 1/2 h- 1 h kakun koosta riippuen. Tämä on niin helppoa, että lapsikin sen osaa!

Ihanan raikkaan täytteen saat, kun kostutat pohjan mehulla, laitat väliin lemon curdia. sitruunarahkaa, kermavaahtoa ja mansikoita. Koristele kakku kermavaahdolla ja mansikoilla.

Muita isänpäiväkakku vinkkejä löydät täältä.

Hyvää Isänpäivää!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...