Pages

27/11/2011

Suklaajuustokakku

Ystäväni Johanna ja pieni kummityttöni Olivia tulevat tänään kylään. Sen kunniaksi on tarjolla suklaajuustokakkua. Tämä kakku on tuhtia ja suklaista ja sopii vaikkapa jouluiseen kahvipöytään.

Pohjaan tulee yksi rulla (175 grammaa) Domino-keksejä ja 50 grammaa sulatettua margariinia tai voita. Itse käytin toffee-Dominoja. Keksit murskataan ja rasva sekoitetaan joukkoon. Rengasvuoka vuorataan leivinpaperilla ja muruseos painellaan tasaisesti pohjalle. Siistimmän reunan saa aikaiseksi, jos laittaa leivinpaperin vain vuoan pohjalle ja reunoille joko kelmua tai tähän tarkoitukseen suunniteltua kalvoa.

Täytteeseen tulee:
200 grammaa (vanilja)tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
200 grammaa tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
tilkka kuumaa kaakaota
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää sen joukkoon ensin tuorejuusto. Liivatteista pitää puristaa ylimääräinen vesi pois ja liuottaa kiehuvan kuumaan kaakaotilkkaan. Liivateseos ja sokeri lisätään suklaa-tuorejuustoseokseen. Lopuksi vielä kermavaahto sekoitetaan täytteeseen. Kaada täyte tasaisesti keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Kakkua pitää hyydyttää jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Tarjoile vaikkapa kuivattujen mansikoiden tai paahdettujen pähkinöiden kera.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...