Pages

18/09/2012

Nojatuoli

Ostin vuosi sitten kirppikseltä ihan romukunnossa olevan nojatuolin. Tuolista puuttui kokonaan toinen käsinojakin, mutta tuolin muoto oli oikein kaunis, joten ajattelin, että äkkiäkös minä teen siihen uudet käsinojat. Mutta pakko tunnustaa, että ei se ihan helppoa ollut. Aikaa meni kyllä tähän työhön todella paljon. Toinen käsinojista oli siis vielä tuolissa kiinni ja otin siitä mallin uusiin käsinojiin. Tein uudet käsinojat 70 mm paksusta koivulankusta ja petsasin ne tummaksi, jonka jälkeen laitoin pintaan vielä lakan. Käsinojien valmistuttua vein nojatuolin verhoiltavaksi Hertsikassa sijaitsevaan verhoomo ja kukkakauppaan nimeltä Vallan Mainio. Tuoli verhoiltiin Lauritzonin kankaalla ja siitä tuli todella kaunis! Nyt tuolin pitäisi kestää käytössä seuraavat viisikymmentä vuotta.Tuolin uudet käsinojat petsattiin tummaksi. Nojatuoli verhoiltiin kauniilla "Pepper" värisellä kankaalla, joka löytyy Lauritzonin valikoimasta.

2 comments:

Anonymous said...

Aivan mielettömän hieno! Mulla on kaksi tämän mallista tuolia vintillä odottamassa kasvojenkohotusta. Petsilakka nöyttää kauniilta ja kangas tekee tuolista oikein arvokkaan näköisen.

Ulla said...

Vanhant K-mallin tuolit ovat kyllä kauniita ja onnistunut kangasvalinta kruunaa nämä jalokivet. Aiotko kunnostaa tuolit itse?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...