Lainasin Kaisalta irtovuokapohjaa tyttöjen synttäreitä varten. Nyt kun tuli vuoan palauttamisen aika, vuoka näytti aika tyhjälle. Ei hätää, kotimaiset omenat inspiroivat leipomaan Kaisalle tuliaisiksi omenapiirakan. Piirakasta tuli herkullista, vaikka unohdinkin munat piirakkapohjasta. :)
Omenapiirakka
Pohja:
1 dl juoksevaa leivontamargariinia
2 dl jogurttia
1 dl sokeria
3,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Täyte:
3 omenaa
1 dl jogurttia
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 tl kanelia
2 kananmunaa
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja kaada taikina voideltuun vuokaan. Kuori ja pilko omenat. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada ne taikinan päälle, jonka jälkeen asettele omenat täytteen päälle. Voit vielä ripotella vähän sokeria ja kanelia omenoiden päälle. Paista 200 C asteessa n. puolen tunnin ajan tai kunnes piirakka on kypsä. Tarjoile omenapiirakka vaniljakastikkeen kanssa.
Lisää ohjeita omenoista:
Omenakeikauskakku
Omeanhillo
Omenakakkuset
Omenakaurasämpylät
No comments:
Post a Comment