Pages

19/09/2012

Sieni-chorizo pizza


Kävimme viikonloppuna sieniretkellä toiveena suuri sienisaalis, mutta harmiksemme saalis jäi laihanlaiseksi. Tattikausi oli selvästi jo hiipunut, mutta onneksi löysimme muutaman hyvän suppilovahveroapajan. Sienet päätyivät pannun kautta pizzan päälle! Aijjai, mitä herkkupizzaa sienistä syntyikään!

Pizzapohjasta tulee aivan mahtava, kun esipaistat sen. Ohje löytyy täältä. Pizzan päälle tarvitset:
mozzarellaa
parmesania
chorizoa
suppilovahveroita (tai muita sieniä)
rucolaa
timjamia
oliiviöljyä

Valmista pizzataikina ohjeen mukaan. Parhaan tuloksen saat, kun valmistat taikinan pari tuntia etukäteen. Jaa taikina neljään osaan. Täten saat neljä sopivan kokoista pikkupizzaa. Kaulitse pohjat ja esipaista grillivastuksen alla maksimilämpötilassa, kunnes pizzan reunat alkavat saada vähän väriä, mutta ei näytä vielä ihan valmiilta. Ajallisesti tähän ei mene kuin muutama minuutti.

Paista sienet ja mausta suolalla. Raasta parmesan ja paloittele mozzarella. Ripottele juustoa pizzapohjien päälle.Asettele sienet ja chorizo-makkara pizzojen päälle. Paista uunissa, kunnes pizzat ovat kauniin väriset. Tähän menee myös vain muutama minuutti, jos uuni on tarpeeksi kuuma. Lisää päälle tuoretta timjamia, rucolaa ja muutama parmesan lastu. Pirskottele päälle vielä vähän oliiviöljyä ja herkuttele!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...