Pages

09/09/2012

Omenahilloa


Vihdoin omenat ovat alkaneet kypsyä ja niistä saa ihania leivonnaisia ja mikä parasta, herkullista omena-kanelihilloa! Hillo sopii täydellisesti kaurapuuron kanssa ja se on ihan tajunnanräjäyttävää pannarin kanssa nautittuna. Kiitos Tiinalle omenoista!

Omena-kanelihilloon tarvitset:
n. 1,5 kg omenoita
2 dl vettä
500 g hillosokeria
1 sitruunan mehu
kanelitanko


Kuori omenat ja poista siemenkodat. Lohko omenat ja keitä ne pehmeiksi vedesä (n. 10 minuuttia). Soseuta omenat sauvasekoittimella, lisää hillosokeri, sitruunamehu ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Poista kanelitanko ja purkita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Vinkkinä muuten, että hilloa kannattaa kokeilla myös vaniljalla maustettuna. Lisäät joukkoon yhden vaniljatangon ja nappaat sen pois ennen purkittamista. Siitä tulee myös ihanaa!


Minulta oli tällä kertaa kanelitangot loppu, joten lisäsin joukkoon teelusikallisen kanelia. Hyvin toimi sekin. :)

Koristele purkit kauniisti, ja anna niitä lahjaksi ystävillesi!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...